Great Stories

De inspirerende verhalen van generaties ambacht en passie.

Mensen met een passie, een visie en ontzettend veel talent creëren mooie producten. Met Elixirs Des Dieux brengen we het verhaal achter deze schitterende mensen en creaties. Kleine Champagnes, van generatie tot generatie overgedragen. Wereldreizigers op zoek naar de beste Botanicals in de wereld. Chefs die de meest gebalanceerde en geraffineerde likeuren samenstellen.

Inspirerende verhalen over de mensen achter onze Gins, Rums, Champagnes en non-alcoholic elixirs.

HIERBAS DE LAS DUNAS

Likeuren

De man achter Pure C & Hierbas de las Dunas. Een gesprek met de jonge chef en ondernemer over evenwicht, koken, leiderschap, inspiratie, ambitie en smaak.

Topchef Syrco Bakker op zoek naar de limieten van smaak

Met kruidenlikeur ‘Hierbas de las Dunas‘ heeft sterrenchef Syrco Bakker een hit op zijn eigen naam te pakken. En dat is best bijzonder, want de Brabander begon zijn carrière in de schaduw van topchefs zoals Sergio Herman, Gordon Ramsey, Jonnie Boer en Jean-Georges Klein. In 2007 werd Bakker verkozen tot beste jonge kok van Nederland. In 2010 werd hij ingelijfd door Sergio Herman om diens restaurant Pure C te leiden. Acht jaar later en een Michelinster verder staat hij nog steeds even enthousiast aan het roer van Zeelands meest populaire trekpleister, waar culinair Vlaanderen zijn hart komt ophalen. Een gesprek met de jonge chef en ondernemer, onderweg van Cadzand naar Knokke over evenwicht, koken, leiderschap, inspiratie en ambitie.

VAN RUCOLA TOT DUINDOORNBES

Een unieke samenstelling van zeevenkel, duindoornbes, roos van rozenbottel, vlierbloesem en wilde rucola. Een kruidige likeur, perfect puur geserveerd of afgewerkt met champagne.

FANIEL & FILS

Champagnes

Net na WOII startte André Faniel het verhaal van deze unieke Champagne. Na zijn pensioen liet hij de 6 hectaren wijngaarden over aan zijn 3 zonen, die op hun beurt het domein uitbreidden naar 8 hectaren en prachtige champagnes produceerden. In 1992 zette Jacques Faniel zijn kennis en ambacht om naar een eigen wijngaard van 4 hectaren en bracht hij hulde aan de Champagne van André Faniel. Dit moment is de start van het merk Faniel & Fils. Een prachtige 17de eeuwse pastorie vormt het decor voor de verdere uitbreiding van dit Champagnehuis.

Sinds 2008 bouwt Mathieu Faniel verder aan Faniel & Fils en voegt hij een  moderne, frisse touch toe aan deze heerlijke champagne. Zonder afbreuk te doen aan de erfenis, de traditie van generaties lang Champagne maken.

Menu